Belevingsruimte

Vuurwerkverkoop gaat normaal gesproken samen met een drukte van jewelste en gezelligheid in overvloed. Voor veel mensen is het één van de laatste aankopen van het jaar en het brengt veelal spanning met zich mee… Wat zal ik eens kopen…

Corona en drukte zijn niet echt wenselijk en hoe kun je hier mee omgaan als vuurwerk verkooppunt… In de normale verkoop omstandigheden zonder aanpassingen aan de winkel zouden we maximaal 15 personen in de winkel kwijt kunnen om aan alle maatregelen te voldoen. Praktisch een onmogelijke uitdaging om op die manier iedereen van vuurwerk te voorzien binnen de drie toegestane verkoopdagen.

Van spatschermen naar belevingsruimte

Een logische wijze zou zijn om de winkelruimte vol spatschermen te hangen zodat je een beetje een pretpark wachtrij idee krijgt en iedereen al zigzaggend door de winkel moet lopen om vuurwerk te krijgen. Leuk en makkelijk maar dan is wel de gezelligheid, sfeer en spanning compleet weg die je hebt bij het kopen van vuurwerk. We zijn gaan denken aan een andere oplossing en kwamen al snel op het idee van een belevingsruimte. Hoe gaaf zou dat zijn…

Alles op 1,5 meter

Inmiddels is de winkel compleet onder handen genomen en getransformeerd in een uniek concept die menig vuurwerkliefhebber verbaasd zal doen kijken. Vuurwerk kopen bij ons wordt een sensatie en we proberen de gezelligheid, sfeer en gemoedelijkheid er maximaal uit te halen zonder dat je bewust bent dat alles volgens de Corona richtlijnen van het RIVM plaatsvindt.

Belevingsruimte Vuurwerkstore Holten
Belevingsruimte Vuurwerkstore Holten

Door deze aanpassingen en ook een vergroting van de winkeloppervlakte kunnen we nu totaal 40 personen kwijt in de winkel die allen op 1,5 meter kunnen staan van elkaar. Dat is nu nog meer dan voorheen toegestaan was (35).

Showroom
Afhaalbalie

Losse verkoop en het afhalen van vooraf besteld vuurwerk wordt nu compleet gescheiden van elkaar en deze twee groepen komen elkaar dan ook niet tegen in onze nieuwe showroom maar scheiden zich direct bij binnenkomst van de winkel op aanwijzing van onze mensen.

Ook personen die de winkel verlaten komen geen binnenkomende personen tegen en vice versa. Dit doordat alles als éénrichting is ingericht en de verlatende personen met vuurwerk via andere weg worden gestuurd.

Het klinkt complex maar alles wijzigt zich vanzelf zodra je de winkel/belevingsruimte bezoekt.

We zien je dan ook graag terug aan het einde van het jaar en wensen je alvast alle goeds voor 2021 toe!

Met vriendelijke groet,

Team Vuurwerkstore Holten